Clubkampioenschappen enkel 2023

In mei was het weer zover en zijn de clubkampioenschappen enkel weer gespeeld. Evenals in 2022 werd over twee avonden gestreden voor het clubkampioenschap bij de competitiespelende leden alsmede de recreanten. Op beide avonden werden waren de deelnemers aan elkaar gewaagd en zijn diverse mooie partijen gespeeld.

Competitie spelende leden: Met een druk bezet spelersveld van 14 deelnemers werd in twee zeven kampen gespeeld om een plek in de kruisfinales. De poules waren ingedeeld op basis van de competitierating zoals vastgesteld na de voorjaarscompetitie, hierbij speelden de even geklasseerde in een poule tegen elkaar als ook de oneven geklasseerde.

In de poule fase werd al snel duidelijk dat iedere poule een duidelijke nummer 1 hadden welke zich zouden gaan plaatsen voor de kruisfinales, dit waren Adriaan Hakkert en Wouter Vreeken. In poule 1 was het nog lange tijd spannend om de tweede plek en ging het tussen Dirk van Breenen en King Cheu Lai. In een rechtstreeks duel wist King dit uiteindelijk in zijn voordeel te beslechten en hij ging door naar de kruisfinales. In poule 2 was het ook spannend, hier kwam het aan op de laatste speelronde waarbij Gerbrand Burink zich uiteindelijk met één punt verschil wist te plaatsen voor de kruisfinales ten koste van Luc Gerritsen.

De kruisfinales werden vervolgens gespeeld tussen Wouter – King en Gerbrand – Adriaan. Beide wedstrijden eindigden in een 3-1 stand waardoor de finale, zoals ook in 2022, werd gespeeld tussen Wouter en Gerbrand.

Evenals in 2022 werd het een spannende finale waarin uiteindelijk de vijfde game uitsluitsel moest geven wie er met de titel vandoor zou gaan in 2023. Uiteindelijk wist Gerbrand hier revanche te halen voor zijn verloren finale in 2022 en mocht zich dan ook laten kronen tot clubkampioen 2023.

Recreanten: Ook bij de recreanten werd weer fanatiek gespeeld om de prijzen. Helaas door een aantal blessures dit jaar geen volle bezetting maar dat deed niet af aan de geleverde strijd.

In een spannend toernooi bleken de deelnemers aardig aan elkaar gewaagd met als verrassende nieuwkomer Henrie van Tuil welke het menig speler aardig lastig maakte. Uiteindelijke moest de beslissing vallen in de laatste speelronde, hierbij had Henk v/d Brink genoeg aan één punt om de winst veilig te stellen. Jacob v/d Bovenkamp dacht hier echter anders over en maakte het Henk zeer moeilijk, uiteindelijk wist Jacob deze partij zelfs in vijf games te winnen. Daar directe concurrent Dick v/d Lustgraaf geen fouten maakte in de laatste speelronde eindigen zowel hij als Henk in geen gelijk aantal punten en werd de strijd voor de plekken één en twee uiteindelijk bepaald in een finale wedstrijd.

Onder aanmoediging van de andere deelnemers speelden Henk en Dick deze finalewedstrijd en daar waar eerder op de avond Henk vrij eenvoudig van Dick had gewonnen bleek toch maar weer dat een finale weer hele andere wedstrijd is.

Dick begon direct met een verrassende 10-12 winst in de eerste game en maakte direct duidelijk dat hij zich niet een tweede keer aan de kant zou laten zetten. Wat volgde was een spannende wedstrijd waarbij de strijd gelijk op ging tot aan 2-2 in games. In de vijfde game wist Henk al snel een beslissende voorsprong te nemen en liet deze niet meer los. Henk mocht zich hiermee, voor het eerst, kronen tot clubkampioen enkel bij de recreanten. Dick behaalde een zeer verdienstelijke twee plek.