Vanaf 2 juli weer tafeltennis in het Bestegoed

Goed nieuws !!! Zoals jullie wellicht al hebben gehoord op de persconferentie van vanavond, er mag vanaf 1 juli weer binnen gesport worden. Dit betekent dat ook wij als tafeltennisvereniging de deuren weer openen vanaf donderdag 2 juli. Met de gemeente is het Corona-protocol afgestemd en het Bestegoed is de hele zomer nu ook open om op de maandag- en donderdagavonden te tafeltennissen.

Er zijn wel een aantal (wettelijke) voorwaarden om te kunnen tafeltennissen. Excuses vooraf als het gaat om de stelligheid van deze punten, maar helaas is dit de enige manier om verantwoord open te gaan:

 • Je dient vooraf een tafel te reserveren, Dit is een wettelijke vereiste om de instroom te kunnen doseren en achteraf, bij een eventuele besmetting, te kunnen nagaan wie op dat moment aanwezig was. De NTTB heeft voor de verenigingen een reservering applicatie aangeboden, hierover later in deze mail meer.
 • Alle reserveringen worden beoordeeld door de verantwoordelijke beheerders, zij kunnen eventueel reservering ongedaan maken bij het niet naleven van de regels. We gaan er natuurlijk vanuit dat dit niet nodig is.
 • Alleen enkel-spelen zijn toegestaan. Dubbels zijn niet toegestaan. De reservering applicatie houdt hier ook rekening mee.
 • Alleen leden van de RTTV Rhenus mogen tafeltennissen in het Bestegoed en kunnen tafels reserveren.
 • Er zijn op een avond een viertal tafels maximaal te reserveren. Iedere reservering is steeds een uur. Er wordt rekening gehouden met een interval van 5 minuten, zodat niet iedereen op hetzelfde moment naar de tafels gaat of verlaat.
 • Je loopt naar en van de tafel via looppaden tussen de afschermingen.
 • In principe reserveer je voor een avond een tafel maar één keer. Alleen als je constateert dat het rustig is kun je op dezelfde avond nog een reservering voor die avond doen.
 • Er is iedere avond een ‘Corona verantwoordelijke’ aanwezig die toeziet op de naleving van de regels.
 • Als het geval voordoet dat er voor een avond geen ‘Corona verantwoordelijke’ kan worden gevonden, dan kan er voor die avond ook geen tafel worden gereserveerd.
 • Wie zich niet goed voelt, blijft thuis of in elk geval komt niet in de zaal. Dus wie een hoestje heeft mag er niet van uit gaan “dat het wel een griepje zal zijn” en koorts is zeker een reden om thuis te blijven;
 • Wie in de zaal toch moet hoesten, gebruikt een zakdoekje dat weggegooid wordt, of hoest in de holte van de elleboog;
 • Er worden geen handen gegeven, geen warme omhelzingen of ander fysiek contact, ook niet na de mooiste partijen
 • Bij binnenkomst en na het tafeltennissen, desinfecteer je je handen. Wij zorgen voor desinfecteer middel.
 • Na het tafeltennissen desinfecteer je de tafeltennisballen waarmee gespeeld is. Wij zorgen voor desinfecteer middel.
 • De bar in het Bestegoed is niet open, dus neem zelf drinken mee.
 • Bij het wachten op een tafel of na het tafeltennissen houd je 1,5 meter afstand.
 • Er worden voorlopig nog geen toernooien georganiseerd.

Hoe een tafel te reserveren? De NTTB heeft een applicatie ter beschikking gesteld aan alle tafeltennisverenigingen. Deze applicatie is voor meer toepassingen bedoeld, zoals ranglijsten en toernooien, maar nu heel erg goed te gebruiken voor reserveringen. De naam van de applicatie is de PingPongBaas (https://pingpongbaas.club/)en is te downloaden met Android of Apple.

Reserveringen dien je dus via je mobiele telefoon te doen, gebruik makend van de PingPongBaas app. Wij kunnen als vereniging geen ondersteuning m.b.t. het gebruik leveren. Het is een applicatie van de NTTB. Voordat je een reservering kan maken, dien je eerst te registreren door je e-mail en een aantal andere standaard gegevens. Eénmaal in de applicatie kun je zoeken op de tafeltennisvereniging RTTV Rhenus, daarna kun je een tafel reserveren. Je dient wel met de reservering een tegenstander op te nemen, die de reservering dan ook moet goedkeuren.

Vooralsnog zal dit de manier zijn om komende tijd vrij te kunnen tafeltennissen. Het is niet duidelijk tot hoelang we met reserveringen moeten werken, het vermoeden is wel dat dit sowieso tot het eind van het jaar de werkwijze blijft.