Rhenus winnaar van het Valleitoernooi

De 9e editie van het Valleitoernooi is dit jaar gewonnen door RTTV Rhenus uit Rhenen. In 2014 had Rhenus ook gewonnen, dus dit was hun 2e keer: heel goed voor zo’n relatief kleine vereniging. Shot behaalde wederom een mooie 2e plek, met name door de uitstekende resultaten bij de recreanten: Shot werd 1e bij het recreantentoernooi en 4e bij het toernooi bij competitiespelers. Foto’s van dit toernooi zijn  te vinden op en te downloaden vanaf de website van Shot: https://ttvshot.nl/

In totaal deden 68 spelers mee, waarvan 26 recreanten en 42 competitiespelers; het jeugdtoernooi werd helaas afgelast omdat er dit jaar te weinig inschrijvingen waren.

Op vrijdagavond 17 januari hadden zich 42 leden van alle 5 verenigingen bij Shot het toernooi van de senior-competitiespelers opgegeven. Vanaf 19 uur druppelden de spelers binnen, welkom geheten met koffie of thee en speculaasjes door barvrijwilligers van Shot voor deze avond: Anneke Rot en Marcel Kop. De deelnemers waren zoveel mogelijk op speelsterkte (ELO-rating) ingedeeld in 8 poules, waarbij getracht was te voorkomen dat er veel spelers van dezelfde vereniging in dezelfde poule zouden spelen. Voor Shot speelden 18 leden mee: Narda en Alex in poule 1; Ric, Anatolj en Johan van de Pol  in poule 2; André, Jeroen, Ed en Aard in poule 3; Sietse en Wilco in poule 4; Baira in poule 5; Anneke Smidt in poule 6; Roland in poule & en Helma, Erik en Owen in poule 8. Gedurende de hele avond werd er weer zeer fanatiek, maar vooral enthousiast en heel sportief gestreden om de eer, de 1e en 2e plaats in elke poule, en de punten voor de eigen vereniging. Nadat omstreeks 23:30 uur de laatste uitslagen binnen waren en verwerkt konden Wim en Ric met de prijsuitreiking beginnen. Shot had het dit jaar goed gedaan, met een 2e plaats in hun poules voor Helma, André en Alex, en zelfs 1e plaats voor Marijn, Baira en Jeroen. Het gemiddelde percentage winst voor Shot was net onder het gemiddelde: 48.7%, waarmee Shot boven SKF op de 4e plek eindigde. De overduidelijke winnaar van deze avond was Rhenus met maar liefst 75% winst: van harte gefeliciteerd Nataschja, Philip, Johannes, Adriaan en Gerbrand! Bit werd netjes 2e  (53,9%) en Kracht&Vriendschap 3e (50,0%).

En dan tenslotte de einduitslag van deze editie van het Valleitoernooi, op grond van het winstpercentage van alle deelnemers per vereniging. Vanwege de zeer hoge score op het senioren-competitietoernooi werd Rhenus ook algeheel winnaar (75% winst), gevolgd door Shot (57.3%) en Kracht&Vriendschap (50,0%). Nogmaals van harte gefeliciteerd Rhenus, de grote beker is na 6 jaar weer terug in Rhenen.